MARDİN / ARTUKLU - Mahmut Esat Atay Ortaokulu

May

Öğrencilerimizin kendilerine yeterince zaman ayırmaları, derslerini daha etkin çalışmaları, hangi konuyu ne kadar çalışacaklarını bilmeleri, neye nereden başlayaklarını bilmeleri, çalıştıklarını ne kadar özümsediklerini bilmeleri, sınavlara hazırlıklı olmaları ve doğru zamanda doğru kararlar almaları için onlarla bireysel ders çalışma programı hazırladık.

Nis

Öğrencilerimize Sıfır Atık Projesi kapsamında çevremizi temiz tutmak, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak, ham maddeyi tasarruflu kullanmak, enerjide verimliliği sağlamak, çöp miktarını azaltmak vb. amaçlar için okul olarak öğrencilerimiz arasında "Sıfır Atık Yarışması" düzenledik. Bu yarışmanın yapılmasında çok güzel eserler ortaya çıkaran öğrencilerimize  ve Fen Bilgisi öğretmenimiz Fatma Sertkaya hocamıza şükranlarımızı sunarız.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104.yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı'nı Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu olarak öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve misafirlerimizle coşkuyla, sevinçle, mutlulukla kutladık. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız.

Nis

Öğrencilerimizin okul giriş-çıkışlarında herhangi bir sorun yaşamamaları için okul bahçe kapımızın ve okul girişinin bakımını yaptık. Emeği için okul çalışanımıza şükranlarımızı sunarız.

Nis

Okul-aile birliğini güçlendirmek; öğrencinin başarısı, derse olan tutumu, kendine güveni ve davranışlarının olumlu yönde değişmesi için çok önemli bir araçtır. Okul olarak bu doğrultuda eğitimin evde başladığını okulda güçlendirildiğini söyleyerek ev ziyaretlerimize, velilerimizle hasbihal etmeye son hız devam ediyoruz. Bu konuda çaba sarf eden çok değerli hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyoruz.

Nis

Mahmut Esat Atay Ortaokulu olarak eğitimde öğrencilerimizin yaşamlarını eğitim sürecine dahil etmek için etkinliklerimizde öğretmenin rehber ve yönlendirici, öğrencinin de aktif ve merkezde olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda eğitim materyallerine ve uygulamalara önem veriyoruz.

Mrt

"Vatan sevgisi imandandır." Hadis-i Şerifi kendimize düstur ederek imanımızın her daim canlı olması için vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa faydası dokunacak yeni nesiller yetiştirmek amacıyla var gücümüzle çaba göstermeye devam ediyoruz. "Toprakları toprak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." Sözünden yola çıkarak tarih boyunca Kürdüyle, Türküyle ve Arabıyla bu vatan için el ele vererek canlarını feda eden ecdadımızı yad ediyoruz.

Mrt

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu olarak Ramazan-ı Şerif ayında okul ortamında sosyalleşmeyi artırmak ve paylaşmanın önemini daha iyi anlamak için voleybol turnuvası düzenledik. Düzenlenen turnuvada dostluk, arkadaşlık, kardeşlik kazandı

Mrt

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir." Hadis-i Şeriften yola çıkarak bu Ramazan ayında öğrencilerimize yardımlaşmanın önemini kavratmak için okul olarak "Ramazan Kolisi" hazırladık. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini daha güzel anlamış oldular. Yardımda emeği geçen tüm öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunarız.

Mrt

"Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir." Hadis-i Şerifinden yola çıkarak Mahmut Esat Atay Ortaokulu ailesi olarak Ramazan-ı Şerif ayında çocuklarımıza İslamı ve Peygamberimizi öğretmek amacıyla okul düzeyinde 40 Ayet, 40 Hadis yarışmasını düzenledik. Bu yarışmanın yapılmasında emeği geçen başta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz M.Akif APAYDIN ve değerli öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

Mrt

ABAD Projesi kapsamında okulumuzda Okul Müdür Yardımcımız Ziyad YILDIZ gözetiminde ve öğretmenimiz Mehmet Akif APAYDIN direktörlüğünde öğrenciler arası satranç turnuvası düzenlendi. Düzenlenen turnuva sonucunda yarışmayı kardeşlik, arkadaşlık, dostluk kazandı.

Mrt

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu olarak velilerimizi ev ortamında ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda velilerimizin ev ortamında öğrencilerle beraber yapacakları etkinlikleri kendileriyle paylaşıyoruz.

Mrt

Okul zamanları dışında ev buluşmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bu buluşmalarda öğrencilerimizi, ailelerini ve yaşadıkları çevreyi görmeye çalışıyor ve hep beraber öğrencilerimiz için yapmamız gerekenleri karara bağlıyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hocalarımıza ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şbt

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu ailesi olarak "Eğitim sadece okulda olmaz, evde tamamlanır." Sloganıyla hareket ederek öğrenci ve velilerimizi ev ortamında ziyaret ederek öğrencilerimizin durumlarını görüşmeye devam ediyoruz ve öğrencilerimizin daha iyi yerlere gelmeleri için var gücümüzle çaba gösteriyoruz. "Durmak Yok, Ziyarete Devam." Diyoruz.

Şbt

Başarıları düşük öğrencilerimizin başarılarını artırmak için çevreden, öğrenciden veya uygulanan yöntemlerden kaynaklanan sebepleri araştırdık, bunlara çeşitli çözüm yolları ürettik ve öğrencilerimizi derslerinde daha başarılı olmaları yönünde bilinçlendirdik.