MARDİN / ARTUKLU - Mahmut Esat Atay Ortaokulu

Mrt

Okul zamanları dışında ev buluşmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bu buluşmalarda öğrencilerimizi, ailelerini ve yaşadıkları çevreyi görmeye çalışıyor ve hep beraber öğrencilerimiz için yapmamız gerekenleri karara bağlıyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hocalarımıza ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şbt

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu ailesi olarak "Eğitim sadece okulda olmaz, evde tamamlanır." Sloganıyla hareket ederek öğrenci ve velilerimizi ev ortamında ziyaret ederek öğrencilerimizin durumlarını görüşmeye devam ediyoruz ve öğrencilerimizin daha iyi yerlere gelmeleri için var gücümüzle çaba gösteriyoruz. "Durmak Yok, Ziyarete Devam." Diyoruz.

Şbt

Başarıları düşük öğrencilerimizin başarılarını artırmak için çevreden, öğrenciden veya uygulanan yöntemlerden kaynaklanan sebepleri araştırdık, bunlara çeşitli çözüm yolları ürettik ve öğrencilerimizi derslerinde daha başarılı olmaları yönünde bilinçlendirdik.

Şbt

Mahmut Esat Atay Ortaokulu olarak öğrencilerimizi LGS'ye hazırlamaya devam ediyoruz. Bunun için hızlı okuma ve test çözme tekniklerini öğrenmek ve uygulama yapmak için çeşitli seminerler düzenlemeye çalışıyoruz.

Şbt

Bilgi güçtür, insanı geliştirir ve insanın dil becerilerini artırır. İnsandaki stresi atar. Kitap, öğretmenin dostudur. Onun yol göstericisidir. Bunun için Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu ailesi olarak dilimizin zenginliklerine sahip çıkmak ve bilgilerimizi her daim diri tutmak için okumaya tam hız devam ediyoruz.

Şbt

Mahmut Esat Atay Ortaokulu ailesi olarak çocuklarımızı internetin zararları hakkında bilinçlendirdik. Onlara güvenli internet kullanmanın yollarını göstermek için seminer düzenledik.

Ock

Mahmu Esat Atay Ortaokulu olarak öğrencilerimize enerjiyi bilinçli tüketmeleri için enerji semineri düzenledik. Enerjiyi nerede nasıl ve ne kadar kullanmaları gerektiği bilgilerini aktardık.

Ock

Ara

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu olarak Sebebi Ziyaretimiz Öğrencimiz projesi kapsamında öğrencilerimizin evlerine misafir olduk. Veli-öğretmen ilişkilerini güçlendirip öğrencilerimiz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Değerli velilerimize misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ara

Mahmut Esat Atay İlk/Ortaokulu olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başında her yıl düzenlediğimiz "Kahvaltı ve Söyleşi" sohbetimizde yeni ve tecrubeli kadromuzla öğretmenler odasında bir araya geldik. Geçen eğitim-öğretim yılını değerlendirip yeni eğitim ve öğretim yılında yapacaklarımızı konuştuk. Sevimli öğrencilerimizle kahvaltı yaptık ve onlara başarılar diledik.

Ara

Mahmut Esat Atay Ortaokulu olarak her yıl olduğu gibi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında da  öğrencilerimizi bütün hocalarımızın katkılarıla Liseye Giriş Sınavına hazırlıyoruz.

Ara

Mahmut Esat Atay Ortaokulu olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı başında kalorifer kazanımızın bakımını yaptık. Alev dumanı borularını temizledik. Kazan suyunu ve gidiş-dönüş emniyet borularını kontrol ettik. Peteklerimizin havasını aldık. Okul olarak yeni eğitim-öğretime hazırız.

Kas

10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle Mahmut Esat Atay İlk/Orta Okulu olarak andık.